AnsweredAssumed Answered

Custom filter not showing in popup

Question asked by Jeroen Somhorst on Oct 8, 2019
Latest reply on Oct 25, 2019 by Maryam Aslam

Hi, 

 

For a customer of ours we have the requirement to have a default filter shown when we open the search drawer on a relation ship field. On my local development environment (9.0.1) I got it working as I would expect. When releasing it to the cloud the specific filter does not work anymore. Its a filter on the relationship between a custom module and the producttemplates module.

 

Filter definition custom/Extension/modules/ProductTemplates/Ext/clients/base/filters/basic/filterBrandNameTemplate.php

 

<?php
$viewdefs['ProductTemplates']['base']['filter']['basic']['filters'][] = array(
    'id' => 'filterBrandNameTemplate',
    'name' => 'LBL_FILTER_BRAND_NAME',
    'filter_definition' => array(
        array(
            'brand_name_c' => array(
                '$starts' => '',
            ),
        ),
    ),
    'editable' => true,
    'is_template' => true,
);

Filter translation can be found in custom/Extension/modules/ProductTemplates/Ext/Language/en_us.filterAccountTemplate.php

 

Filter is defined in the record.php like this: 

'fields' =>
    array (
        0 =>
            array (
                'name' => 'product_c',
                'studio' => 'visible',
                'label' => 'LBL_PRODUCT_C',
                'initial_filter' => 'filterBrandNameTemplate',
                'initial_filter_label' => 'LBL_FILTER_BRAND_NAME'
            ),

Is there something I'm missing here? I don't need the filter relate part of the record definition since I don't fill it with data. Also what I find strange is that it does work on my local environment. Both sides should be the same (due to package installation). 

 

Does anyone have a clue to why this does not work?

Outcomes